Restauracja mięsna Międzyzdroje, polecane restauracje - Red Salt
PL / EN / DE

IN SALT WE TRUST

Witaj w Red Salt Steak & Wine.

Nasza historia krystalizuje się tu, na wyoblonym rogu wyspy Wolin, gdzie biją źródła dające początek Międzyzdrojom. W swojej pasji ambitnie połączyliśmy to co najlepsze w tradycji miejsca ze współczesnymi wpływami sztuki kulinarnej, którą zgłębialiśmy przez dekady, podróżując po odległych zakątkach świata.


Nieprzerwanie czerpiemy inspirację z naturalnych walorów tego miejsca, gdzie morska bryza unosi w powietrzu delikatny smak soli. W codziennej pasji kulinarnego rzemiosła łączymy najwyższą jakość produktu, korzystając z dobrodziejstwa swobodnego wypasu bydła ze sztuką serowania potraw w niezapomnianym wydaniu.

Witaj w Red Salt Steak & Wine.

In Salt
We Trust

Sól to symbol uzdrowienia, siły i gościnności. Jej smak podkreśla charakter potraw, konserwuje i oczyszcza. W każdej jej drobince zaklęta jest życiodajna energia i przyrzeczenie przyjaźni, które składamy naszym gościom podczas każdej ich wizyty w Red Salt.


Zakosztuj wyjątkowej delikatności naszej soli morskiej Maldon, która świetnie komponuje się ze smakiem wołowiny. Wyróżnia ją charakterystyczny wygląd płatków śniegu. Sól produkowana w Anglii w tradycyjny sposób od ponad 130 lat. Dostarczana na stoły m.in. Jej Królewskiej Mości Królowej Anglii zachowuje wyjątkowo dużo naturalnych składników występujących w wodzie morskiej, co sprawia, że używana jest przez profesjonalnych kucharzy na całym świecie.

In SaltWe Trust

Art in
every CUT

Istotną rolę w naszej restauracji odgrywa ogień i stal. Żelazo to przede wszystkim nazwa miejscowości, na której powstały późniejsze Międzyzdroje. Dla nas to jednak coś znacznie więcej niż tradycja miejsca, to codzienna dbałość o szczegóły i najwyższą precyzją przygotowania oraz serwowania potraw sygnowanych marką Red Salt Steak & Wine.


Sztukę obróbki i cięcia mięsa opanowaliśmy do perfekcji czyniąc z niej nasz znak rozpoznawczy. Swój wyjątkowy smak nasze potrawy zawdzięczają wyjątkowej precyzji z jaką wykonujemy najmniejszy nawet ruch ręki i noża, aby nie miażdżyć, lecz delikatnie dzielić każde z włókien mięsnych.

Art inevery CUT

Red Salt to zobowiązanie,
któremu jesteśmy wierni